• Τζίνη Παπαδοπούλου: Είμαστε σε άρνηση στο να μάθουμε, να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος!

  • Λάμπρος Κωνσταντέας: Να εκμεταλλευτούμε τη «νέα μέρα» για να επαναπροσδιορίσουμε το «κανονικό»!

  • Θανάσης Κουρλαμπάς: Ο κάθε ρόλος που επισκέπτεται την ζωή & την ψυχή μας είναι ένα όχημα για το επόμενο μεγάλο ταξίδι!

  • Ελένη Καρακάση: Θέλω πάντα να έχω ένα στόχο, ένα όνειρο, κι ας έχω το φόβο!

movie theatre icon 25 Θέατρο

dance iconΧορός

art iconΤέχνες

microphone iconΣυνεντεύξεις/Παρουσιάσεις

news iconΕπικαιρότητα

Αλλαγή σκυτάλης στο Σ.Ε.Η με πρωτοφανή συμμετοχή!

Αλλαγή σκυτάλης στο Σ.Ε.Η με πρωτοφανή συμμετοχή!

Με μια μεγάλη ανατροπή και την πολύ σημαντική ενίσχυση της συμμετοχής, ολοκληρώθηκαν οι φετινές εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). Πάνω από 1400 ηθοποιοί συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, που έλαβε χώρα από το Σάββατο 20 Ιουνίου έως την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλο και Χανιά.

Δηλαδή σε σχέση με τις εκλογές του 2018, συμμετείχαν υπερδιπλάσιοι ηθοποιοί γεγονός που σίγουρα σχετίζεται με την αγωνία ειδικά των νεώτερων γενιών για το εργασιακό τους μέλλον.

 

-Η Δημοκρατική Ενότητα που στηρίζεται από το χώρο του ΚΚΕ είχε την πρώτη θέση και στις προηγούμενες εκλογές, έλαβε 493 ψήφους και συγκέντρωσε 6 έδρες.

-Η Αγωνιστική ΕΝότητα Ανεξάρτητων Ηθοποιών (ΑΕΝΑΗ), παράταξη που αγκαλιάζεται από μια «βεντάλια» πολιτικών τοποθετήσεων, έλαβε 435 ψήφους και συγκέντρωσε 5 έδρες.

-Η παράταξη «Από Κοινού», που συστάθηκε πριν τις εκλογές από ηθοποιούς της νεώτερης κυρίως γενιάς, έλαβε 393 ψήφους και συγκέντρωσε 5 έδρες.

-Η Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών που συγκροτήθηκε λίγο πριν τις εκλογές από νέους και νέες στο επάγγελμα με αναφορές στην ανεξάρτητη, ριζοσπαστική και αντικαπιταλιστική Αριστερά (ΝΑΡ-ΕΕΚ κ.α.), έλαβε 79 ψήφους και συγκέντρωσε 1 έδρα.

Τα ονόματα των ηθοποιών, που θα στελεχώσουν το 17μελές νέο συμβούλιο του ΣΕΗ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

***

Να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2018 είχαν ψηφίσει 539 (από 450 το 2016), τα έγκυρα ήταν 531 (15 λευκά και 8 άκυρα) και είχαν λάβει: «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» 392 ψήφους (14 έδρες), «Εκκίνηση Ηθοποιών» 79 ψήφους (2 έδρες), «Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών» 36 ψήφους (1 έδρα) και «ΣΕΗ – Ανεξάρτητος» 9 ψήφους.

https://www.catisart.gr/

Περισσότερα

festival icon Φεστιβάλ

akroaseis iconΑκροάσεις/Σεμινάρια

Προβληθείτε στο Art and Press

Εάν επιθυμείτε να μάθετε πώς μπορείτε να έχετε μία δική σας σελίδα στο Art and Press και να την αξιοποιήσετε τόσο για τις εποχιακές σας προσφορές αλλά και γενικότερα να προβάλλετε τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και θα σας στείλουμε πληροφορίες.
e-genius.gr ...intelligent web software